Készüljön a télre!

Előfordult már Önnel is, hogy valahol hosszabb ideig kellett várakozni és járatni kellett a jármű motorját, hogy fűteni tudjon? Esetleg a reggeli induláskor fázott a járműben, mert még nem üzemelt a fűtés a hideg motor miatt? Téli időben deres volt a szélvédő, ezért csak késve tudott elindulni vagy elindulás után a kinti alacsony hőmérséklet miatt párásodott a szélvédő, akadályozva a kilátást?

Ezekre a problémákra jelent megoldást állófűtés beépítése a járműbe. A jármű motorjától függetlenül működő állófűtés  beszerelésével ezek a problémák megoldódnak.

Amennyiben a kabin előmelegítését vagy melegen tartását a gépjármű motorjának járatásával oldja meg, az fölös üzemanyag fogyasztással és nagyobb káros anyag kibocsájtással jár, sőt hosszú ideig tart mire eléri a kívánt eredményt. Fontos megjegyezni, hogy több országban rendelet írja elő, hogy a tehergépkocsik vezetői a kötelező pihenő idő kivétele közben nem járathatják a jármű motorját fűtési célból. Állófűtés használatával nemcsak a fogyasztás és a káros anyag kibocsátás csökkenthető jelentős mértékben, hanem a jármű élettartama is megnövelhető.

Állófűtésre kétféle megoldás létezik. Az egyik megoldás az utastér levegőjét közvetlenül melegíti fel, ezt hívjuk levegős állófűtésnek. A másik esetben pedig a kályha a jármű hűtőfolyadékát melegíti fel, és a jármű fűtésrendszerén keresztül biztosítja a fűtést. Ez utóbbi megoldás egyben a motort és az akkumulátort is kíméli a hideg indításkor féllépő túlterheléstől és kopástól.

A berendezések a beállított hőmérsékletnek megfelelően automatikusan működnek, mindig a szükségesnek megfelelő fűtőteljesítménnyel, a kedvező fogyasztás és legkisebb káros anyag kibocsájtás érdekében.

Ezek a berendezések időzítővel rendelkeznek, így egy-egy beállított időpontban, már előre be tudnak kapcsolni, és Öntől függetlenül biztosítani az indulás előtt a kellemes hőmérsékletet a járműben. Akár egy személygépkocsiban, tehergépkocsiban vagy munkagépben is. Az állófűtések fogyasztása igen kedvező: 0,15-0,3 liter/óra benzin vagy gázolaj. Ez elenyésző a jármű motorjának fogyasztásához viszonyítva, ami több liter is lehet óránként. Az előmelegítést elegendő 15-20 perccel indulás előtt bekapcsolni, hogy a kívánt hőmérsékletet elérje, biztosítva a biztonságos és kellemes vezetés élményét. Az állófűtések kezelése egyszerű, távirányítóval vagy akár mobil applikációval is gyerekjáték. 

Ha Önt is érintik ezek a problémák, keressen fel bennünket, és munkatársaink segítenek a berendezés kiválasztásában, valamint beszerelő szerviz kiválasztásában is tudnak tanácsot adni.

Amennyiben az Ön járművében már van állófűtés beépítve, akkor a hideg idő beállta előtt keresse föl a szakműhelyt, ahol foglalkoznak a fűtőkályhák szakszerű javításával, karbantartásával. Előzze meg a téli kellemetlenségeket, szakszervizben vizsgáltassa át a berendezést, ahol szükség esetén elvégzik a javításokat, így üzembiztos fűtőberendezéssel várhatja a közelgő téli időjárást.